Onneksi isäntäperheidemme keittiöistä löytyi muutakin kuin kasa kauhoja
Päivitimme viime viikolla keittiövälinevarustustamme mahtavan Etelä-Euroopan reissumme innoittamina. Kiersimme vuokra-autolla kolmessa eri maassa ja yövyimme AirBnB-majoituksissa paikallisten kodeissa. Kokeilimme AirBnB:tä jo viime vuonna, kun kävimme Etelä-Amerikassa. Erona hotelleihin on tietysti se, että majapaikka on oikea koti ja siellä on sängyn, kylpyhuoneen ja telkkarin lisäksi myös keittiö. Ja sehän tarkoittaa sitä, että ravintolaillallisten sijaan kävimme ostamassa herkut paikallisesta kaupasta ja kokkasimme itse. Pääsimme kokeilemaan taitojamme erilaisissa, eri tavoin varustetuissa keittiöissä. Ehkä vähän yllättäen kaikista löytyi hyvätasoiset keittiövälineet
joten ei tarvinnut paljain käsin kuoria ja pilkkoa porkkanoita. Jokainen keittiö oli omanlaisensa, ja pyrimme laittamaan ruokaa, joka mielestämme sopi kyseiseen paikkaan. Marseillessa isäntämme oli varsin erikoinen tapaus. Eläkeläinen, joka kasvatti takapihallaan vihanneksia eikä juuri suostunut syömään muuta ruokaa. Hänen keittiöstään löytyikin kaikki mahdolliset välineet kasvisten käsittelyyn. Barcelonassa keittiömme oli siivouskomeron kokoinen, mutta kaikki tarvittava sieltäkin löytyi. Heti kotiin päästyämme oivalsimme, että oma keittiövarustelumme tarvitsi pikaista parannusta. Etenkin juuri kasvisten käyttö onnistuu paremmin kun on kunnon välineet. Aiemmin meiltä löytyi lähinnä voiveitsi ja anopin vanha tehosekoitin…


About the Author


Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *